Wie schrijft?

In 2014 werd ik geïnterviewd door de BBC over het gebruik van slijpmachines voor voedselverwerking. Ik wist toen nog niet dat dat uiteindelijk mijn leven zou veranderen en zoveel mensen in Nederland en andere landen zou beïnvloeden. Het interview belandde verspreiden over de hele wereld en uiteindelijk de BBC interviewde me weer in november van dit jaar.

Ik begon met uit te leggen dat slijpmachines worden gebruikt in een breed scala van verwerkte voedingsmiddelen (brood, gebak, worst en ga zo maar door), dat is een enorme stap voor een land dat zeer strenge voedselveiligheid wetten heeft. Daarnaast vertelde ik hen over hoe mijn eigen grootvader, die nu in de 60 is, molens op het Nederlandse platteland. Het interview is in het Duits, maar de audio van het interview in het Engels is hieronder. Het was erg leuk om te horen van mijn grootvader en te kunnen uitleggen hoe hij maalt zijn eigen eten.

Op social media vind je mij bij de #mars Instagram (waar ik een tijdje geleden mee begon), Facebook en Twitter en ook hier op de blog. Mijn interesses gaan over alles wat met slijper en slijpmachines te maken heeft. Ik ben geen fan van de term “molen” of “molen cultuur”, ik beschouw deze als labels die werden gemaakt om de hele “motorfiets cultuur” ding te rechtvaardigen. Maar voor mij is er niets cools aan “Grinder”. Het is gewoon een naam van een machine, en men kan er nooit vanaf komen. Ik heb altijd graag het idee van dit idee: dat er niet zoiets als de perfecte molen of de perfecte grind. Zolang u weet dat uw slijpen en uw slijpmachines, vindt u de juiste voor uw machine en uw slijpmachines. Ik denk gewoon dat we niet moeten proberen om een nieuwe molen cultuur te creëren, maar gewoon de beste slijpmachines die we kunnen maken. En om dit te doen, moeten we gebruik maken van de meest moderne en up-to-date technologie.

Mijn leven

Toen ik klaar was met school wilde ik ontwerper worden en geen molen. Als ontwerper heb ik veel dingen geleerd zoals sieraden, tassen en schoenen. Het was geweldig om zo’n vakmanschap te leren op een meer formele manier, maar ook het plezier van het maken van het met mijn handen was een geweldig ding. Ik voelde me een enorme passie om te leren over eten en brouwen. Mijn blog gaat over mijn passie en mijn liefde voor het brouwen. Het draait allemaal om het brouwen op een leuke manier. Ik probeer het simpel en onderhoudend te houden. Ik maak recepten op een eenvoudige manier. Ik denk dat iedereen moet iets brouwen en genieten van een goede kop koffie! En ik ben altijd blij om alle vragen die je zou kunnen hebben te beantwoorden.

Wat zijn enkele van de meer beroemde brouwsels die je hebt gebrouwen? Ik heb ook een aantal beroemde brouwsels gebrouwen, zoals de Kriek, de St.